Jan Kribbe (ong. 1670 – voor 1714) en Cornelia Hoogesteger (1671 – na 1730).

Jan Kribbe is een zoon van Matthijs Kribbe en van een vooralsnog onbekende moeder. Vermoedelijk is hij geboren op Oudelande. Hij heeft waarschijnlijk ook een zuster Janneke die trouwt met Jacob de Vroe, zoon van Andries de Vroe.

Jan trouwt op 25/2/1693 op Hoedekenskerke met Cornelia Hoogesteger. Ze is gedoopt op 22/3/1671 op Hoedekenskerke als dochter van Paulus Hogesteger en van Leuntje Hoek van Dijke. Haar vader is een zoon van Philip Hoogesteger en van Janneke Andries. Haar moeder is een dochter van Thomas Hoek van Dijke en van Pieternelletje Leys.

Er komen ten minste twee zonen (ik weet niet wie de oudste is):

  • Matthijs, vernoemd naar zijn grootvader Matthijs Kribbe en geboren omstreeks 1695. Hij trouwt met Janna Troye. Ze laten kinderen dopen op Wemeldinge.
  • Paulus, vernoemd naar zijn grootvader Paulus Hogesteeger. Hij is geboren omstreeks 1697. Hij trouwt in Rotterdam met Katharina Smits en ze laten kinderen dopen in Goes.

Jan en zijn vrouw zijn op 3 juli 1706 aanwezig in de Nederduits Gereformeerde kerk van ’s Heer Abtskerke. Ze worden daar peter en meter van het kindje Maatien, dochter van Dummers (Deumis) Machielsen en Lisabeth (Jans). Ze heten dan Jan Mateijsen en Cornelia Paulus.

Cornelia Hoogesteger trouwt voor de tweede maal op 28/2/1714 op Hoedekenskerke met Johannes Lievens, een weduwnaar. Dit betekent dat haar eerste man Jan Kribbe voor die datum overleden is.

Cornelia Hoogesteger en haar tweede man komen tot 20/12/1729 met grote regelmaat voor als doopgetuigen bij (stief)kleinkinderen in Wemeldinge en Goes. Na die datum niet meer.

Plaats een reactie